عقب زدگی زانو یکی از بیماری های شایع در بین بانوان و افرادی است، که شلی رباط دارند. این عارضه در اصطلاح پزشکی به معنای صاف شدن بیش از اندازه مفاصل زانو است.

به طور طبیعی در وضعیت استاندارد یا پوسچر، در بخش زانو مفاصل کمی به سمت جلو خم شده اند، اما این بیماری کاملا برآمدگی های بدن را از بین می برد. ضعف مفاصل، بی ثباتی مفصل ناشی از ضعف کپسول مفصلی و کوتاهی عضله چهار سر ران علل اصلی وجود این مشکل در بدن است.

در ادامه درباره علل پیدایش این بیماری و شیوه صحیح درمان آن صحبت می شود، مقاله ما را از دست ندهید.

عقب زدگی زانو و علل بروز آن

عقب زدگی زانو از بیماری های حاد برای افرادی با مفاصل و رباط های نرم و شل است. این عارضه به دلایل مختلفی از جمله؛ بیماری ‌ها، آسیب‌ ها یا شرایط نامطلوب زانو رخ می دهد.

در این حالت، فرم طبیعی زانو ها برهم می ریزد. مفاصل و تاندون ها کاملا صاف می شوند و به فرد امکان حرکت در زاویه های مختلف را نمی دهد. در زیر علل شایع بروز این بیماری را ذکر می کنیم؛

1.  آسیب به غضروف زانو (مانند آرتروز)

2.  آسیب به لیگامانت‌ های زانویی

3.  التهاب مفصلی

4.  آسیب به عضلات و تاندون‌ ها

5.  آسیب به کیست پشت زانو

علائم و مشکلات عقب زدگی زانو

عقب زدگی زانو یک نوع عارضه اسکلتی است، که تهدید بزرگی برای مفاصل ناحیه زانو به حساب می آید. این مشکل، درد و مشکلات بسیاری برای فرد به دنبال دارد. از جمله نشانه های بروز این بیماری در بدن عبارتند از؛

·         درد: درد یکی از علائم شایعی است، که به عنوان زنگ هشدار بدن عمل می کند. معمولا، این درد در ناحیه پشتی زانو حس می ‌شود و با فعالیت ‌های روزانه بیشتر خواهد شد.

·         تورم: تورم در ناحیه پشتی زانو نیز یکی از علائم متداول عقب زدگی زانو است. این مشکل به دلیل التهاب، آسیب یا سایر عوامل به وجود آید.

·         محدودیت در حرکت: گروهی از مبتلایان محدودیت در حرکت زانو، وضعیت شان را بدتر می کند.

·         ضعف عضلات: این بیماری، منشاء ضعف عضلات این ناحیه است. حرکات این دسته از افراد بسیار شل و نامنظم می باشد.

·         احساس عدم ثبات: برخی بیماران احساس می کنند، که زانوی آن ها متحرک است و با کوچک ترین حرکتی، زمین می خورند.

راه های درمان عقب زدگی زانو

عقب زدگی زانو را جدی بگیرید. این بیماری. ساختار کلی بدت شما را تغییر می دهد. همچنین بر توانایی حرکتی  فرد، تأثیرات نامطلوبی می گذارد‌‌. در جهت بهبود عملکرد خود و رسیدن به یک استایل بی نقص نسبت به درمان این بیماری اقدام کنید. در زیر شیوه های مناسب درمان این عارضه شرح داده می شود؛

1.  تمرینات تقویتی و تنظیمی: تمرینات تقویتی و تنظیمی به تقویت عضلات محیط زانو و بهبود استحکام و پشتیبانی از زانو کمک می کنند. تمرینات تقویتی عضلات قدامی و عقبی ران، عضلات محوری، و تمرینات تعادل و استحکام زانو، روند بهبودی فرد را تسریع می بخشد.

2.  فیزیوتراپی: فیزیوتراپی این گروه از بیماران مربوط به استفاده از تکنیک ‌های مختلف مانند؛ ماساژ، کشش عضلانی، الکتروتراپی، و تمرینات تقویتی و اصلاحی است. این پکیج درمانی باعث بهبود حالت عضلات و بافت‌ های مرتبط با زانو می شود.

3.  جراحی: در موارد شدید و غیر قابل کنترل نظیر؛ آسیب ‌های جدی به بافت‌ ها یا تخریب غضروف زانو، جراحی لازم است. جراحی ‌های معمول شامل؛ رفع مواد غضروفی آسیب ‌دیده، ترمیم رباط‌ ها یا تنظیم مجدد ساختمان ‌های زانو می باشد.

انتخاب بهترین روش درمان به عوامل متعددی مثل؛ علت عقب زدگی زانو، شدت علائم، و تاریخچه پزشکی شما دارد. برای تشخیص دقیق و درمان مناسب به پزشک متخصص مراجعه کنید.

سخن پایانی

عقب افتادگی زانو با تغییر ساختار استاندارد بدن باعث محدود شدن حرکت و ناتوانی شخص می شود. کلینیک کازمدیک پروتز از برترین موسسات پزشکی در ایران است. با مراجعه به وب سایت آن به صورت اینترنتی مشاوره دریافت نمایید.